Biga Belediyesine 5 yıl boyunca başkanlık ettiğini, ancak yarım kalan projeleri ile birçok hayali olduğunu ifade eden Bülent Erdoğan, vatandaşlardan bir dönem daha görev istedi. Kendisi ve meclis üyeleri için güçlü destek isteyen Erdoğan; “Tüm olumsuzluklara rağmen hizmet borcumuzu aksatmadık” diyerek Bigalı vatandaşlara söz verdi.

Göreve geldiklerinden kısa bir süre sonra birçok olumsuzluğun peş peşe yaşandığına dikkat çeken Ak Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan, tüm olumsuzluk ve engellemelere rağmen en iyi şekilde Biga’ya ve Bigalılara hizmet etmeye gayret gösterdiklerini söyledi. Erdoğan; “2019 yılında sizlerin huzuruna gelip dedik ki; 5 yıl boyunca Biga Belediyesini yönetmeye talibiz. 70 günlük seçim sürecinde derdimizi sizlere anlattık, sizler de bizlere güvenip yetki verdiniz. 2019’dan 2024 yılına kadar sizlerin bizlere giydirdiğiniz ceketi en güzel şekilde bugüne getirdik, emanetinizi yere düşürmedik. Yaşadığımız onca olumsuzluğa rağmen iki yıl pandemi, yangınların en büyüğünü, sellerin en büyüğünü geçtiğimiz sene de asrın felaketi 6 Şubat depremini yaşadık. Ama size olan hizmet borcumuzu, sürdürülebilir hizmet borcumuzu hiç aksatmadık. Seçim sürecinde 1 aydır sizlerle beraberiz; 5 yılda yaptığımızı, yapamadığımız, neden yapamadığımız ve önümüzdeki 5 yılda neler yapmak istediğimizi anlatıyoruz” dedi.

“ONCA OLUMSUZLUĞA RAĞMEN HİZMET BORCUMUZU AKSATMADIK”

AK Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan konuşmasının devamında; “5 yıl önce Biga’mızın kültürden sanata, eğitimden ekonomisine, tarımından sanayisine, spora kadar ilçemizde yaşayan hemşerilerimizin daha güzel bir Biga’da yaşaması, daha güzel hizmet alabilmeleri için çalışıp gayret ettik. Bunca olumsuzluğa rağmen en güzelini yaptığımıza inanıyoruz. Tabi bu yaptıklarımız Biga’ya yeter mi derseniz yetmez. Biga’mız her zaman bölgemizin lokomotifi oldu, olmaya da devam edecek” dedi.

“DAHA FAZLA HİZMET VERMEK İÇİN GAYRET ETTİK”

Biga’nın bölgenin her zaman lokomotif bir ilçesi olduğuna dikkat çeken Ak Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan “5 yılda bir kısmını belediye bütçemizden, büyük bir kısmını da merkezi hükümetimizin desteği ile ilçemize kazandırdık. Şirintepe mahallemizdeyiz, gururla her gittiğimiz her yerde; Bizim ilçemizde Diş hastanemiz var, bizim hastanemiz Çanakkale’de tek bina. Sismik izolatörlü tek hastane Biga’da Devlet Hastanesidir diyebiliyorum. 72 kilometre sahilimiz var ama ilçemizde yüzme havuzumuz yoktu, bakanımıza gidip ilçemizi anlattık. Gençlerimizi, gençlerimizin başarılarını anlattık. Bakanımız bizleri kırmadı kapalı yüzme havuzunu ilçemize kazandırdık, 3 yıldır da Şirintepe mahallemizde hizmet veriyor. Geçtiğimiz hafta da burada yetişen gençlerimiz Çanakkale’de düzenlenen yüzme yarışmasında 25 gencimiz derece yapmayı başardılar, bu da bizlerin gururudur” dedi.

“BİGA’YA TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN 5 YILDA KAZANDIRDIKLARIMIZ ORTADA”

Biga’yı önümüzdeki dönemde de seçilerek hizmet etmek istediğini belirten Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan “5 yıl içerisinde Biga’mızın sel taşkınlarından korunması için Uzunsu deresi ıslah çalışmalarını başlatmıştık. İhalesi yapıldı; Asmalı ve Yeniceköy derelerimizin ıslah çalışmaları da yaz aylarında başlayacak. 2024 yılı sonu itibariyle Biga’mızda su taşkınları ile ilgili dert ve sıkıntısı kalmadı. İlçemizdeki gençlerimizin spor alanlarının tamamını 5 yıllık görev süremiz içerisinde yeniledik, yenilerini kazandırdık” dedi.

“BİGA BELEDİYEMİZE 400 BİN METREKARE ARAZİ KAZANDIRDIK”

Ak Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan, başkanlığı döneminde Biga’ya 400 bin metrekare arazi kazandırdıklarını ve bu alana neler yapacakları ile ilgili olarak şunları söyledi; “Ancak bu tesisler Biga’mıza yetmez ama yeni tesis yapacak alanımız yoktu. Çalışmalarımız sonucunda ilçemize ve belediyemize tam 400 bin metrekare proje alanı kazandırdık, yer problemimiz kalmadı. Arapdede köprümüzden Çavuşköy’e kadar olan kısımda gençlerimizin ihtiyacı olan spor kompleksi kazandıracağız. Çocuklarımızın mutlu olacağı, güzel vakit geçirebileceği Çocuk Köyü’müzü Çavuşköy’ümüze kuracağız. İlçemizde 1000 kadar özel öğrencimiz var; terapi eğitimlerinin de verileceği bu Çocuk Köyünü 2024 yılı içerisinde ihalesini yapıp çalışmalarımıza başlayacağız.”

Çanakkale’de yasa dışı su ürünleri avcılığına sıkı denetim Çanakkale’de yasa dışı su ürünleri avcılığına sıkı denetim

“YETKİ SİZDEN, ÇALIŞMAK BİZDEN”

Projelerini vatandaşlarla paylaşan AK Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan; “Kenarından geçilen değil; içinden geçilen, tarihin ve kültürün anlatıldığı, kadınlarımızın ve kadın kooperatiflerinin içinde el ürünlerini satabildiği, Biga’nın Coğrafi ürünlerinin satıldığı Minia Çanakkale projesinin içinde hem Bigalı hemşerilerimizin güzel vakit geçirebileceği projemiz de hazır, seçim sonrasını bekliyoruz. İnşallah yetki sizden, çalışmak bizden” ifadelerini kullandı.

“ŞİRİNTEPE MAHALLEMİZE SERA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

Biga’ya hizmet etmek kadar Biga’da yaşayanların ekonomisini de güçlendirmek istediklerini söyleyen AK Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan; “Adliyemiz arkasında 400 bin metrekarelik bir arazimiz var; bunun 50 dönümünü mezarlık olarak planladık ve ağaçlandırmaya başladık. Ancak geriye kalan 350 bin metrekarelik alana bölgemizin tarımına örnek olması için Biga Belediyemiz işbirliği içerisinde Tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirildiği rol model olacak seranın alanı planlandı. Tarımı destekleyecek, istihdamı arttıracak bu projemizi önümüzdeki dönem Şirintepe mahallemize kazandırmak istiyoruz. Tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştireceğimiz bu sera ile Şirintepe mahallemizde çok güzel bir hareketlilik olacağına inanıyoruz. Alt ve üst yapıda eksiklikler olduğunun farkındayız. 5 yılda edinmiş olduğumuz tecrübemizle, kurumsal yapımızla, ayağa kaldırdığımız bütçemiz ve merkezi hükümetimizin desteğiyle önümüzdeki 5 yılda Şirintepe, Esentepe, Kalafat bölgesi de dahil Biga’mızın hiçbir yerinde alt ve üst yapı ile ilgili bir sorun bırakmayacağız” dedi.

“HİZMET ETMEK İSTEDİK, MECLİSTE İZİN VERMEDİLER”

Belediye başkanlığını kazanmak kadar mecliste çoğunluk sağlamanın da önemine dikkat çeken Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan “5 yıl içerisinde Biga’daki tüm alt ve üst yapı çalışmalarımızı yaptık, meclise gittik. Meclisten Biga’mızın sorunlarını çözmek için yetki istedik, bize hayır dediler. Şimdi biz yetki verdik diyorlar ama açın meclis toplantılarının görüntülerini izleyin. Biga’nın ihtiyaçlarını yaptırmayanlar, Bigalı hemşerilerimize bu hizmetleri çok görenler, Elektrik üretip su faturalarını düşürmek istediğimizde bize izin vermediler. Elektriğimizi kendimiz üretmemiz için bize yetki vermiş olsalardı; şu anda suyla ilgili hiçbir vatandaşımız konuşmuyor olacaktık. Suyun üzerindeki maliyeti indirelim bırakın elektriğimizi üretelim dediğimizde bize yok dediler” dedi.

“5 YIL BOYUNCA HERKESE EŞİT VE ADİL BİR ŞEKİLDE HİZMET ETTİK”

AK Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan başkanlığı döneminde kimseyi ayırmadıklarını söyledi; “Biz önümüzdeki 5 yılda meclisiyle başkanıyla güçlü seçilmek istiyoruz. Bizler Biga’ya eser bırakmak, iş yapmak istiyoruz. 2024 yılı sonuna kadar; pazaryeri üzerinde GES projemizi hayata geçireceğiz. Elektrik üretmeye başladığımız gün Biga’da su fiyatını yüzde 50 indiriyoruz. Bunun sözünü sizlere vermekten de gurur duyuyoruz. Seçim kazanmak için boş vaatlerde bulunmuyoruz; elektriğimizi üretip faturalarınızı düşürmek istiyoruz. 5 yılda en çok kendimizi güçlü hissettiğimiz konu ise şudur; Belediye hizmetlerinde hiç kimseyi ayırmadan, siyasi görüşüne bakmadan 5 yıl boyunca herkese eşit ve adil hizmet ettik. Biga Belediyesi sözde değil özde Bigalıların oldu. Biga Belediyenin kapısı herkese açık oldu.”

“BİGA EN ÇOK HİZMETİ AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ İLE ALDI”

AK Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan; “Biga’nın son 20 yılına baktığınız zaman AK Parti Belediyeciliği zamanında Biga’nın neler kazandığını göreceksiniz. 20 yıl önce biz bu havalarda, bu mevsimde gökyüzünü göremiyorduk; hava kirliliğinden, bacalardan çıkan dumanlardan. Biga’ya doğalgaz AK Parti belediyeciliği döneminde geldi. Şu anda halkına hizmet eden, şehrine ve 108 köyüne hizmet eden kamu kurumumuzun hepsi yenilendi. 14 okulumuz yıkıldı hepsinin yerine yenisi yapıldı” açıklamasında bulundu.

“BİGA’MIZIN KAYBEDECEK TEK BİR GÜNÜ YOK”

Merkezi hükümetin Biga’ya ciddi yatırımları olacağına işaret eden AK Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan; “Biz önümüzdeki dönemde en çok önemsediğimiz; ilçemizin yarınlarına katkısı olacak, gençlerimizden kadınlarımıza ben iş arıyorum, çalışmak istiyorum diyen herkese direk etki sağlayacak Yat Organize Sanayi Bölgesi ve Serbest Bölgeyi çok önemsiyoruz. Cumhurbaşkanımız imzasını attı; 5 yıl içerisinde Biga’ya Yat Organize Sanayi Bölgesi kurulacak. 80 yabancı ülkeye Biga’dan yat göndereceğiz, o yatları Bigalılar yapacak. Bu projelerin tek tek hayata geçmesi için Biga’nın kaybedecek tek bir günü bile yok. Cumhurbaşkanımızın imzaladığı projeleri Biga’ya kazandırmak için merkez ve yerel uyumuyla önümüzdeki 5 yılda Biga’mıza katkı sunmak, değer katmak ve Bigalı hemşerilerimize her anlamda katkı sunmak istiyoruz” dedi.

“BİGA’YA İLGİ ARTIYOR, BİGA’MIZIN YARINLARINI ŞİMDİDEN PLANLAMALIYIZ”

Türkiye’de en çok tapu satışı yapılan ilçelerden birinin de Biga olduğuna dikkat çeken AK Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan; “Çanakkale 1915 Köprüsünün açıldığı günden bu yana ilçemizin ne kadar çok hareketlendiğinin farkında mısınız? 2023 yılında Tapu Müdürlükleri içerisinde en çok tapu satışı yapan müdürlük Biga’dır. Yatırım yapmak isteyenlerin gözünü diktiği, yatırım yapmak istediği bir yer haline geliyor Biga. Bunun şimdiden planlarını yapmamız, kontrollü ve düzenli bir şekilde Biga’mızın yarınlarını planlamamız gerekiyor. STK’larımızla, merkezi hükümetimizle, yerel yönetimimizle bu geçtiğimiz 5 yılda ilçemize kazandırdıklarımız ortadadır” dedi.

“5 YIL DAHA BİGA’YA HİZMET ETMEK, HAYALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

AK Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan, Biga’ya bir dönem daha hizmet etmek ve Biga için kurdukları hayalleri gerçekleştirmek istediklerini belirterek; “Bizim resmi sorumluluğumuz Biga şehir merkezidir ancak İl genel meclis üyelerimizle, kaymakamımız, valimiz ve İl Özel İdaremizle 108 köyümüzün derdiyle dertleniyoruz. Onların da sorunlarını çözmek için el birliği içerisinde önümüzdeki 5 yılda canla başla çalışmak istiyoruz. Seçimlere 3 gün kaldı, sandık başına gidip önümüzdeki 5 yıl için karar vereceğiz. Bir oyumuz mahalle muhtarına, bir oyumuz Biga’yı yönetecek Belediye başkanına, bir oyumuz belediye başkanının uyumla çalışacağı meclis üyelerine, bir oyumuz da Biga’mızın 108 köyüne hizmet edecek İl Genel Meclis üyelerimize vermelisiniz. Biga’mızın, çocuk ve gençlerimizin yarınları için, parti ayırtmaksızın, daha önce vermiş vermemiş Biga’yı seven, Biga’nın yarınlarını düşünen tüm hemşerilerimizin oylarına talibiz. 5 yıl daha bıraktığımız yerden kalan işlerimizi, devam işlerimizi, hayallerimizi gerçekleştirmek için devam etmek istiyoruz. Biga’ya 5 yıl daha çalışmak istiyoruz. Yetki sizin, bu emanet sizindir. Bizim bıçağımızı keskin kılacak olan sizlersiniz, bizim bıçağımız ne kadar keskin olursa ilçemize yapacağımız hizmetler inanın daha fazla olacaktır. 5 yılda bu engellemeleri yaşadık, bir daha yaşamak istemiyoruz” dedi.

“BEN VE ARKADAŞLARIMIZ ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILLIK HİZMET DÖNEMİNE HAZIRIZ”

AK Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan, kendisi ve meclis üyesi adaylarının Biga’yı 5 yıl daha yönetmeye hazır olduklarını belirterek güçlü destek istedi. Erdoğan; “Biga’mızın gerdanlığı dediğimiz, prestij caddesi olarak adlandırdığımız Kıbrıs Şehitleri Caddemizde çalışmalarımız sürüyor. Orta refüj ve kaldırım çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Aydınlatma çalışmalarımız bitti, önümüzdeki yaz aylarında sıcak asfaltını da attığımızda Biga’mızın adeta gerdanlığı olacak. Biga’ya gelen herkes tarafından beğeniliyor ve kentimize ciddi bir kimlik kattı. Muammer Aksoy caddesinden İnönü Caddesine yaparken yine bize yetki vermedikleri için aydınlatmaları yapamadık, Biga’mıza çok gördüler. İnşallah aynı çalışmamızı İnönü caddesine de yapacağız, Biga ışıl ışıl olacak. Biga Çanakkale’nin daima parlayan yıldızı olmuştur, olmaya da devam edecektir. Ben ve arkadaşlarımız önümüzdeki 5 yıllık hizmet dönemine hazırız” dedi.

Editör: Haber Merkezi