Biga’nın en hareketli pazarlarından biri olan Çarşamba Pazarı, bu hafta da yoğun bir katılımla kuruldu. Ancak kış mevsiminin etkisiyle sebze ve meyve fiyatları dikkat çekici şekilde yükseldi. Pazarda en çok konuşulan ürün ise 200 TL’yi bulan fiyatıyla sırık şeker fasulye oldu.
SEBZE VE MEYVE FİYATLARINDA ARTIŞ GÖZLEMLENDİ
Pazarda kış sebzeleri tezgâhları süslerken, fiyatların yükseldiği görüldü. Kereviz ve pancar 50 TL, karnabahar 40-60 TL, brokoli 40-60 TL, pırasa 40 TL, lahana 60-70 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu. Patates 20-25 TL, soğan 25 TL, havuç 25-30 TL olarak alıcı buldu.
Yeşillik grubunda da fiyatlar vatandaşları düşündürdü. Reyhan 25 TL, yeşil soğan 20 TL, kuzu kulağı 15 TL, roka 15 TL, ıspanak 50 TL, dereotu 15 TL, maydanoz 15 TL olarak tezgâhlarda yerini aldı.
MEYVE FİYATLARI DA YÜKSELDİ
Meyve fiyatlarında da belirgin bir artış yaşandı. Çilek kutusu 100 TL, üzüm 150 TL, armut 55 TL, Deveci armudu 30 TL, portakal 40-50 TL, greyfurt 50 TL, nar 50 TL, kivi 100 TL, muz 70 TL olarak satıldı. Mandalina ise 30-40 TL arasında değişen fiyatlarla alıcı buldu.
BİBER VE BAKLA FİYATLARI DİKKAT ÇEKTİ
Biber çeşitlerinde de fiyat artışı yaşandı. Kapya biber ve kahvaltılık tatlı biber 80 TL, dolmalık biber 70 TL, sivri tatlı biber 80 TL, tatlı kıl biber 120 TL, acı biber ise 140 -180 TL’ye kadar çıktı. Bakla da 100 TL ile dikkat çeken ürünler arasında yer aldı.
SARIMSAK REKOR KIRDI!
Özellikle mutfakların vazgeçilmezi sarımsağın fiyatı dudak uçuklattı. Kilosu tam 250-300 TL olan sarımsak, en pahalı ürünlerden biri oldu.
Her hafta Biga Kapalı Pazar Yeri'nde kurulan Çarşamba Pazarı, bu hafta da yoğun bir kalabalıkla geçti. Vatandaşlar fiyatların yüksekliğinden şikâyet ederken, esnaf ise maliyetlerin arttığını belirtti. Önümüzdeki haftalarda fiyatların nasıl seyredeceği merak konusu.