Çanakkale’nin Biga ilçesinde Ramazan Bayramı’na bir hafta kala çarşıda büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Hafta sonu güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, alışveriş için sokaklara akın etti. Bayramlık kıyafetlerden tatlılara, kuruyemişten temizlik malzemelerine kadar birçok ürünün satışının yapıldığı çarşıda yoğunluk gözlemlendi.
Esnaf Yoğunluktan Memnun
Bayram öncesinde artan alışveriş hareketliliği, özellikle esnafın yüzünü güldürdü. Çaarşı esnafı, şekerleme ve kuruyemiş satışlarında artış olduğunu belirtirken, giyim mağazaları da bayramlık alışveriş yapan ailelerin ilgisinden memnun. Esnaf, yoğunluğun bayram arifesine kadar devam etmesini bekliyor.
Sokaklar Cıvıl Cıvıl
Biga’nın en işlek noktalarından biri olan çarşı bölgesinde renkli görüntüler oluştu. Aileler çocuklarına bayramlık kıyafet alırken, ev hanımları bayram sofraları için eksiklerini tamamlamaya çalıştı.
Bayram hazırlıklarının son günlerde daha da artması beklenmekte.