4 Mart Dünya Obezite Günü kapsamında Biga Devlet Hastanesi, farkındalık yaratmak ve sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirme yapmak amacıyla hasta ve yakınları için özel bir stant açtı. Hastane yönetimi, diyetisyenler ve sağlık personeliyle birlikte gerçekleşen etkinlikte, obezitenin günümüzde giderek artan bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekildi.      

"Sağlığını Koru, Hayatına Hareket Kat!"

Stantta dağıtılan broşürlerde, sağlıklı beslenmenin ve düzenli egzersizin hayati önem taşıdığı vurgulandı. Diyetisyenler, fazla kilo ve obeziteyle mücadelede doğru bilinen yanlışları düzelterek bireylere özel beslenme önerileri sundu. Ayrıca, sağlıklı bir yaşam için yapılması gerekenler konusunda detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

Önemli Beslenme Tavsiyeleri:

Porsiyon kontrolüne dikkat edin, aşırıya kaçmayın.

Light ürünler her zaman düşük kalorili değildir, tüketirken dikkatli olun.

Günde en az 1,5-2 litre su için.

Hazır içecekler yerine sağlıklı içecekleri tercih edin.

Özel hastanelerde planlı sezaryen yasaklandı mı? Özel hastanelerde planlı sezaryen yasaklandı mı?

Kızartma yerine haşlama, ızgara veya fırında pişirme yöntemlerini seçin.

Hızlı kilo verdiren diyetlerden ve bilinçsiz ilaç kullanımından uzak durun.

Hareket etmeyi ihmal etmeyin, gün boyu aktif kalın!

Hastane yetkilileri, obezitenin yalnızca fiziksel bir problem olmadığını, aynı zamanda kalp hastalıkları, diyabet ve birçok kronik hastalığın da başlıca nedeni olduğunu belirterek, toplumda bilinç oluşturmanın kritik önem taşıdığını ifade etti.

Sağlıklı Gelecek İçin Birlikte Hareket Edelim!

Biga Devlet Hastanesi’nin bu önemli girişimi, vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Obeziteyle mücadelede bireysel çabaların yanı sıra toplumsal farkındalığın da hayati olduğu vurgulanarak, herkes sağlıklı bir yaşam için harekete geçmeye davet edildi.

3Be8Be8D 9E3E 4D6A A3B3 053F8942573D9B088Bc9 1700 48B1 9E09 422Da301997D58B63254 4Be8 45Ed 8116 B59Fb0Ff1851

Muhabir: Mehmet Özdeş