Biga İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan saha kontrollerinde, bölgemizde arpa ekili tarlalarda önemli tarımsal riskler tespit edildi. Özellikle son günlerde yaşanan düşük sıcaklıkların etkisiyle soğuk zararı geniş alanlara yayılmış durumda. 

Ayrıca, yüzlek sürülen alanlar ve taban araziler başta olmak üzere, kök boğazı çürüklüğü vakalarına rastlanabileceği uyarısı yapıldı. Bu durum, çiftçilerimizin rekolte kaybı yaşamaması için acil önlem almasını gerektiriyor. 

Biga esnafına akaryakıt müjdesi! Biga esnafına akaryakıt müjdesi!

Biga ilçe tarım ve orman müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi: “Değerli Üreticilerimiz; Zirai personelimizce yapılan kontrollerde arpa ekili sahalarda genel olarak soğuk zararı görülmüş olup, yüzlek sürülen yerler ile taban arazilerde ise kök boğazı çürüklüğü oluşabileceği tespit edilmiştir. Tarlanızda kontrollerinizi yaparak, ruhsatlı ürünler ile gübreleme ve koruyucu ilaç uygulamanızı öneririz.”

Yetkililer, üreticilerin kendi tarlalarında kontrol yapmalarını ve ruhsatlı gübre ve ilaçlar ile koruyucu önlemler almalarını öneriyor. Tarlalarınızda hastalık belirtileri varsa, gecikmeden mücadeleye başlamanız büyük önem taşıyor.

3Ea3228B E40A 4A3E B829 8Fee6C8B396993D74D46 12E1 4570 B858 153D1626FaafFf5F994D 12Ca 4660 9E94 986Bee49B02EE5Ed1687 17B8 4B0F Ab8D 2C19Fc3Cd266

Muhabir: Mehmet Özdeş