Biga İÇDAŞ Fen Lisesi öğrencisi Ömür Demirtaş, 29. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı’nda büyük bir başarıya imza attı. 9. sınıflar kategorisinde Türkiye 5.’si olarak finallere katılmaya hak kazanan Demirtaş, hem okulunu hem de Biga’yı gururlandırdı.
MATEMATİKTE BÜYÜK BAŞARI
Türkiye genelinde birçok başarılı öğrencinin yarıştığı zorlu olimpiyatın ilk aşamasında gösterdiği üstün performansla öne çıkan Ömür Demirtaş, finallerde de iddialı. Onun bu başarısında emeği geçen danışman öğretmeni Kürşat Gökçecik de takdir topluyor.
Biga İÇDAŞ Fen Lisesi, öğrencisinin bu büyük başarısını şu sözlerle duyurdu: "Öğrencimiz Ömür Demirtaş, 29. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı’nda 9. sınıflar 1. aşamada Türkiye beşincisi olarak finallere katılmaya hak kazanmıştır. Başarısıyla bizleri gururlandıran öğrencimizi ve danışman öğretmenimiz Kürşat Gökçecik’i tebrik ediyor, finallerde başarılar diliyoruz. Hedefini belirle, İÇDAŞ Fen’le ilerle!*
BİGA’NIN GURURU
Biga ve Çanakkale bölgesinden böyle büyük başarıların çıkması, gençlerin bilime olan ilgisini artırırken, Biga İÇDAŞ Fen Lisesi’nin eğitimdeki kalitesini bir kez daha ortaya koydu.