Eğitimde, kaliteli CPR’ın önemi, aralıksız kalp masajı, yetişkinlerde temel ve ileri yaşam desteği, hava yolu açma teknikleri, arrest ritimlerin tanımlanması ve yönetimi gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı.

Çanakkale Biga'da Hayati EğitimAnestezi Uzmanı Dr. Fatih Koç

Dr. Koç, hayati tehlike oluşturan durumların her an herkesin başına gelebileceğini vurgulayarak, “CPR, hiç vakit kaybetmeden yapıldığında birçok hastanın hayatını kurtarabilecek güçtedir. Zamanında ve doğru bir müdahale, hastayı kurtarma ihtimalini oldukça yükseltir,” dedi. Temel yaşam desteğinin, herhangi bir ilaç veya cihaz kullanmadan yapılan ilk yardım müdahalelerini kapsadığını belirten Koç, her bireyin ilk yardım eğitimi almasının önemine dikkat çekti.

Balıkesir’de Telefonu Çaldı, Çanakkale’de Hayatı Değişti! Balıkesir’de Telefonu Çaldı, Çanakkale’de Hayatı Değişti!

İleri yaşam desteğinin ise kalıcı havayolu açıklığı sağlama, yapay solunum, oksijen desteği, damar içi ilaç uygulamaları ve gerektiğinde defibrilasyon gibi kritik uygulamaları içerdiğini açıklayan Dr. Koç, hastane personelinin bu konularda güncel bilgi ve beceriler edinmesinin, tıbbi bakım kalitesini artırmak ve hasta kayıplarını en aza indirmek için hayati olduğunu ifade etti. Eğitimlerin belirli aralıklarla devam edeceği duyuruldu.

Çanakkale Biga'da Hayati Eğitim2Çanakkale Biga'da Hayati Eğitim3

Muhabir: Şenay Azman