Marmara Denizi ve Çanakkale kıyılarında müsilaj tehlikesi yeniden gündemde. Uzmanlar, denizin kirlilik yükünü kaldıramadığını ve özellikle Çanakkale Boğazı çevresinde müsilajın yoğun şekilde gözlemlendiğini belirtiyor. Son dönemde Bozcaada ve Geyikli açıklarında deniz çayırlarının müsilaj tabakasıyla kaplandığı bildirildi. Balıkçılar ise ağlarını temizlerken yoğun müsilaj kalıntılarıyla karşılaştıklarını ifade ediyor
Müsilaj, 2021'de yaşanan ekolojik felaketin ardından bir kez daha Marmara Denizi'ni ve çevresini tehdit ediyor. Özellikle Kumkale açıklarında yoğun müsilajın deniz dibine çökmeye başladığı belirtilirken, uzmanlar önlem alınmazsa bahar aylarında yüzeyde yoğun müsilaj tabakalarının oluşabileceğini söylüyor.
Çevre bilimciler, sanayi tesislerinin atık deşarjlarının sıkı denetlenmesi ve arıtma tesislerinin tam kapasite çalıştırılması gerektiğini vurguluyor. Marmara Denizi'ndeki mevcut kirlilik yükü azaltılmazsa, ekolojik dengeyi bozacak daha büyük çevresel felaketlerin yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulunuluyor.