Biga Balık Hali'nden gelen son bilgilere göre, havaların soğuk ve rüzgarlı olmasıyla birlikte balık fiyatlarında önemli bir artış yaşanıyor. Çanakkale genelinde bu akşamdan itibaren beklenen kar yağışı, balık fiyatlarının daha da yükselmesine sebep olacağı öngörülüyor. Zorlu hava koşulları nedeniyle balık tedarikinde zorluklar yaşanırken, denizden çıkarılan balıkların fiyatları da etkilendi.
7 Şubat itibariyle Biga Balık Hali'nde güncel balık fiyatları şöyle:
- Deniz Çupra kilo: 600 TL
- Deniz Levrek kilo: 600 TL
- Çupra tane: 150 TL
- Deniz Levrek tane: 150 TL
- Jumbo Karides kilo: 650 TL
- Palamut tane: 250 TL
- Sarı Kanat Çinekop kilo: 650 TL
- Duble İri Şeker Mezgit kilo: 400 TL
- Tekir kilo: 300 TL
- Norveç Somon kilo: 700 TL
- Karadeniz Hamsi kilo: 300 TL
- Karadeniz İstavrit kilo: 250 TL
- İthal Uskumru tane: 100 TL
Biga Balık Hali esnafı Rıdvan Tunç, son dönemdeki hava şartları ve balık çeşitleriyle ilgili olarak, "Deniz levrek, deniz çupra ve ithal uskumrunun zamanı. Yağlı balık olduklarından dolayı ızgarası çok güzel olur" diyerek, balık severlere önerilerde bulundu.
Soğuk hava, balıkların tedarikini ve fiyatlarını etkilerken, balıkçı esnafı bu dönemde taze ve kaliteli ürünlerin satışına özen gösteriyor. Bu süreçte balık tüketmek isteyenlerin fiyat artışlarına hazırlıklı olmaları bekleniyor.