Mıhlı şelalesi, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu mevkiinde yer alan Mıhlı şelalesi Kaz dağlarından gelen Mıhlı çayı üzerinden bulunur. Çanakkale ve Balıkesir sınırları arasında yer almaktadır. Küçükkuyu ilçesinden Küçükkuyu tabelasından girildiğinde 2.5 km daha içeride bulunmaktadır.

Mıhlı Şelalesi Türkiye ülkesinde mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasındadır. Bu şelale konum ve özellikleri bakımından pek çok insan tarafından merak edilmektedir.

Şelale olarak çok yüksek olmamakla birlikte iki adet göletten oluşmaktadır. İlk gölete yüzerek ulaşılabilmektedir. Diğer gölet ise şelalenin döküldüğü yerde bulunmaktadır. Bu gölete ulaşmak için daha küçük bir şelale üzerinden geçilebilmektedir.

Küçük olan gölet 4,5 metre derinliğe sahiptir. Şelalenin döküldüğü göletin en derin yeri belirtilenin aksine 18 metre değil 9 metre derinliğe sahiptir. Yaz ayında insanların yüzdüğü göletlerin su sıcaklığı ortalama 18 derecedir.

Giriş ve Konaklama

2022 yılı itibari ile giriş ücreti kişi başı 15 TL dir. Araç için ekstra ücret alınmamaktadır. Otoparka sahip bir işletme bulunmaktadır. Girişler belli saatler arasında yapılmaktadır. Şelaleye indikten sonra burada bulunan restoranda yemek yiyebilir veya ayrıca masa kiralama yöntemi ile oturulabilmektedir. Şelalenin 1 km aşağısında Başdeğirmen ve Su kemeri bulunmaktadır.[2] Roma dönemimden kalma su kemeri görülmeye değerdir.

Mıhlı Şelalesi Özellikleri Nelerdir?

Mıhlı Şelalesi özellikleri şöyle sıralanmaktadır:
Kaz Dağlarından gelen Mıhlı çayından oluşmuş küçük şelale olarak bilinmektedir.
Mıhlı Şelalesi Türkiye'de bulunan diğer şelaleler gibi büyük yapıda değildir.
Bölgede çaydan gelen sular ile meydana gelmiş iki adet gölet bulunmaktadır.
Göletlerden birine yüzerek de ulaşılabilmektedir.
Ulaşılan gölet ise şelalenin tam alt kısmıdır.
Suyun temizliği ve serinliği nedeniyle pek çok kişi yüzerek bu gölete ulaşmaktadır.
Şelalenin yaklaşık olarak 250 metre aşağısında Baş Değirmen Köprüsü bulunmaktadır.
Bu yüzden şelale içinden yürüme imkanı da vardır.
İnsanlar manzara izlemek için şelale içinde yürüyüş yapmayı da tercih etmektedir.
Bazı kişiler de yer alan kayalıklardan korkmaktadır. Bu amaçla yürüyüş esnasında bulunan mavi renkli tabelanın yan tarafından gidilmesi önerilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi