ÇOMÜ ve Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ’nün iş birliği kapsamında fotoğraf çekimleri 1,5 yıldır süren Çiçeklere Övgü: Hikea ya da ‘Yaşayan’ Yeryüzü sergisi açıldı.

Gün geçtikçe etkisini gösteren küresel ısınma ve iklim değişikliğinin çevresel etkilerine dikkat çekmek amacıyla kadim Japon kültürüne ait çiçek aranjman sanatı ikebananın sembolik anlatımını, fotoğrafla bir araya getiren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Tatar, Çiçeklere Övgü: Hikea ya da ‘Yaşayan’ Yeryüzü sergisi ile eserlerini sanat severlerle paylaştı. ÇOMÜ ve Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ’nün iş birliği kapsamında gerçekleştirilen serginin açılışına Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Cüneyt Erenoğlu, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, davetliler ve sanat severler katıldı.

Çanakkale Bigalı esnaftan hediye yağmuru, devam ediyor Çanakkale Bigalı esnaftan hediye yağmuru, devam ediyor

Sergi açılışında bir konuşma yapan ve eserler hakkında bilgiler veren  Doç. Dr. Onur Tatar “Fotoğraf çekimleri de Çanakkale’de, orman yangınlarında kaybettiğimiz alanlarda ayrıca kuraklık, susuzluk ve çölleşme gibi küresel ısınmanın etkisi altındaki bölgelerde fotoğrafladım. Çiçeklere Övgü, 3 bölümden oluşan bir proje ve bu aşamada küresel ısınmanın birebir etkilediği  Yaşayan Yeryüzünü görüyoruz. İlerleyen zamanlarda da bu alanları bu hale getiren İnsanlık ve sonrasında da kaybolmak üzere olan doğal cennetleri sergileyeceğim. Diğer yandan bu sergi, Japonya ile Türkiye Arasında Diplomatik İlişkilerin Tesisinin 100. Yıl Dönümü ’nde açılmasından dolayı da önemlidir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından fotoğraf çekimleri 1,5 yıldır süren Çiçeklere Övgü: Hikea ya da ‘Yaşayan’ Yeryüzü sergisini gezen protokol üyeleri, erserler hakkında bilgiler aldılar.

Kaynak: Haber Merkezi