Çanakkale’de bu yıl ilk kez düzenlenen Troya Yarı Maratonu’nda sahneye çıkan en küçük kahramanlardan biri, Bigalı 9 yaşındaki Duru Çetin oldu. Küçücük adımlarıyla büyük bir cesaret sergileyen Duru, çocuk koşusunda gösterdiği azimle hem izleyenleri duygulandırdı hem de Biga’nın gururu oldu.

Biga’da Jandarma’dan 23 Nisan’da minik kalplere dokunuş Biga’da Jandarma’dan 23 Nisan’da minik kalplere dokunuş

Yeniceköy İlkokulu öğrencisi Duru Çetin, tarihi Troya atmosferinde koşulan bu özel etkinlikte Biga’yı başarıyla temsil etti. Maraton sonunda, Duru’nun madalyasını Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek takdim etti. Başkan Erkek, "Bu gibi etkinlikler, çocuklarımızın spora teşvik edilmesi ve özgüven kazanmaları açısından çok kıymetli. Duru’yu yürekten kutluyorum," dedi.

Çanakkale Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Troya Müzesi iş birliğiyle düzenlenen maratonda 21 km yarı maraton, 10 km yarış, 6 km halk koşusu ve çocuklar için özel parkurlar yer aldı. Binlerce koşucunun tarihi Gelibolu Yarımadası manzarasında buluştuğu bu renkli organizasyona, Troya döneminden esinlenen kostümler ve rengârenk maskotlar da ayrı bir neşe kattı.

Ama bu yılın en özel koşucusu şüphesiz Duru Çetin oldu. Sadece yarışmakla kalmadı, Biga’daki tüm kız çocuklarına “Ben de yapabilirim” duygusunu aşılayan küçük bir rol model oldu.

Duru’nun ailesi ve öğretmenleri de Çanakkale’ye gelerek bu gurur anına tanıklık etti. Minik Duru’nun sporla iç içe büyümesi ve ileride daha büyük yarışlarda da boy göstermesi bekleniyor.

Biga, sporda da adını duyurmaya devam ediyor ve bu yolda en umut verici adımı belki de Duru Çetin attı.

538Ac9Ac 716A 4353 B48C 85730833A098

Muhabir: SEVAL KÜÇÜKKURU